Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Τώρα παρακαλάνε......

Επιστρέφουμε, μετά από μια περίοδο απουσίας για προσωπικούς λόγους και μπαίνουμε κατ'ευθείαν στο θέμα. Ξεκινάμε με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των πολιτικών.
Έχετε παρατηρήσει βέβαια ότι όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη, ακόμα κι αυτοί που μέχρι τώρα απέφευγαν τις κάμερες δεν έχουν σταματήσει να βγαίνουν σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Αλλά και ότι έχουν εμφανιστεί και κάποιοι που δεν τους ξέρει το πανελλήνιο, αλλά μόνο η εκλογική τους περιφέρεια (και αν). Αυτοί βγαίνουν σε μικρότερες εκπομπές και μεσημεριανά δελτία ειδήσεων. Κάπου πρέπει να χωρέσουν κι αυτοί. Μέχρι και σε μεσημεριανές εκπομπές είδαμε υποψήφιους.
Ε, το τι γίνεται γι'αυτές τις εμφανίσεις δεν λέγεται. Τα τηλέφωνα στα κανάλια δεν σταματάνε να χτυπάνε. Καθ' ότι ο καθένας δεν έχει δικαίωμα παρά μόνο για μια τηλεοπτική εμφάνιση. Μόλις προκυρήχτηκαν οι εκλογές όλοι έτρεξαν να καπαρώσουν τις "καλές" θέσεις. Σε ημερομηνίες κοντά στην 4η Οκτωβρίου, για να τους θυμάται ο κόσμος. Γι'αυτό τα δυνατά χαρτιά, θα τα δούμε τελευταίες μέρες.
Τελευταίες μέρες θα δούμε και τους "φίλους" των δημοσιογράφων, των οποίων τα κινητά επίσης δεν σταμάτησαν να χτυπάνε. Κι από εκεί που μέχρι τώρα οι δημοσιογράφοι κυνηγούσαν τους πολιτικούς να βγουν στην τηλεόραση, τώρα οι πολιτικοί παρακαλάνε τους δημοσιογράφους. Κι αυτοί όμως, τους φίλους τους προσέχουν, αφού θα τους έχουν πάλι ανάγκη αύριο-μεθαύριο.
Όσο για τις εμφανίσεις των μικρών; Ε, εκεί κερδίζει ο ποιο επίμονος. Χαρακτηριστική πρόσφατη ατάκα "κλείστρας" καλεσμένων σε μεγάλο κανάλι, για υποψήφιο βουλευτή: "Τον έχωσα μωρέ εκεί στο μεσημεριανό δελτίο, για να πάψει να γκρινιάζει..."
Καλύτεροι απ' όλους είναι στο ΚΚΕ. Κανένας υποψήφιος δεν κανονίζει τηλεοπτική εμφάνιση από μόνος του (πλην της Λιάνας Κανέλλη). Το γραφείο τύπου κανονίζει ποιός θα εμφανιστεί πού, χωρίς προτιμήσεις. Μέσω υπεύθυνων γραφείου τύπου κανονίζονται και οι εμφανίσεις υποψηφίων σε ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους Πράσινους, αν και δεν θα χαλάσουν και το χατήρι των δημοσιογράφων αν ζητήσουν κάποιον συγκεκριμένα...
Έτσι, για να ξέρετε τι γίνεται και να μην ψηφίσετε αυτόν που θα δείτε περισσότερο στους τηλεοπτικούς σας δέκτες, αλλά αυτόν που πιστεύετε ότι αξίζει πραγματικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS